shutterstock_412912897-2

Huidverstrakking van het gezicht zonder injectables of operaties

Hifu is een apparaat speciaal voor huidverstrakking en huidversteviging, werkzaam op basis van High Intensity Focused Ultrasound. Met deze techniek wordt energie in de huid gebracht, zonder de buitenste laag van de huid te beschadigen, zoals bij sommige laserbehandelingen. Hierdoor kan deze behandeling te allen tijde worden toegepast: geen kans op nare pigmentverschillen als je de behandeling in de zomer ondergaat.

Hoe werkt het? 

Hifu brengt middels ultrageluidsgolven energie in verschillende lagen van de huid. Dit zorgt voor een specifieke temperatuur in deze lagen, waardoor het bestaande collageen regenereert en nieuwe collageenvezels worden aangemaakt. Hierdoor krijg je een verstrakking en een liftend effect van de huid. Het is een prachtige oplossing voor diepe- en oppervlakkige rimpels, het verbeteren van de huidtextuur, liften van verslapte huid en het verstevigen van de huid. Met de Hifu, worden via gericht ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven.

De behandeling 

Hifu kan op zowel de hals, decolleté als gezicht toegepast worden. Doordat we op zoveel verschillende  dieptes in de huid kunnen werken, kunnen we maatwerk leveren. Zowel per persoon als per regio in het gezicht.

Wat belangrijk is bij een behandeling gericht op het liften en verstrakken van de huid, is het behandelen van de juiste laag in de huid, zodat het gewenste effect ontstaat. Hifu behandeld de diepere lagen in de huid, de lederhuid (dermis) en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System) is onderhuids bindweefsel dat verantwoordelijk is voor de stevigheid van de huid. Hifu is in staat deze diepe structuur te verwarmen met als resultaat lifting van de huid van het gezicht.

Vóór de behandeling wordt de huid gereinigd en het te behandelen gebied afgetekend. Er wordt een gel op de huid aangebracht en met de verschillende handstukken wordt de huid behandeld. Dit duurt gemiddeld een half uur. De behandeling is niet volledig pijnloos, maar goed te verdragen. Nadien zal de huid een beetje rood zijn en een beetje branderig aanvoelen. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden en mag er meteen een crème op aangebracht worden.

Huidinstituut Goodcare is gericht op huidverbetering. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst, ieder mens is immers uniek. Neem contact op voor een eerlijk advies.

Het resultaat 

Het volwaardige resultaat is niet onmiddellijk waar te nemen, het collageen heeft immers tijd nodig om te regenereren. Na ongeveer 3 maanden ga je het verschil zien: na een gelaatsbehandeling zal lifting, huidverstrakking, afname van rimpels en huidverstrakking plaatsvinden. Verbeteringen worden zelfs na 6 maanden nog geconstateerd. Dit komt omdat de hifu de aanmaak van collageen blijft stimuleren tot maanden na de behandeling.  Je hebt dus geduld nodig.

Welke gebieden kun je allemaal behandelen?  

Wat betreft geschikte gebieden in het gezicht kun je denken aan voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, slappe huid onder de ogen, rimpeltjes boven de mond, verslapte huid wangen, hals. Behalve de dunne huid  van de bovenoogleden.

Voor wie is de behandeling niet geschikt? 

Hifu therapie is niet geschikt voor mensen die onlangs behandeld zijn met injectables: de behandeling zorgt ervoor dat de producten versneld afgebroken worden, zonde! Je kunt wel eerst een behandeling met Hifu ondergaan en nadien injectables gebruiken. Als je in het verleden bent behandeld met permanente fillers of er zijn implantaten geplaatst, is het onverstandig met de Hifu te behandelen in dat gebied. En als er een actieve infectie is (denk bv aan een koortslip), uitgebreide acne of wanneer er wondjes zijn in het te behandelen gebied, is deze behandeling niet geschikt. En zoals altijd zijn we logischerwijs terughoudend met behandelen bij mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Bij mensen met een heel donkere huid (huidtype 5 en 6) zijn we voorzichtig omdat door de toegebrachte warmte in de huid toch donkere vlekken zouden kunnen optreden, maar we kunnen zeker behandelen.

Het is verstandig vooraf te overleggen als je een auto-immuunziekte, epilepsie hebt of bloedverdunners slikt. We zullen dan samen bespreken wat verstandig is.

 

Je kunt online een afspraak maken voor een vrijblijvend consult of een (herhaal)afspraak. Heb je vragen voor je een afspraak wenst te maken? Neem dan even contact op.

medik8-wit
klapp-2
logo-gladskin-bacterial-balance-green-fc-1200px-1-laatste-versie-nov
partner-logo01