Door middel van chemische peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd. Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Ook zonbeschadiging en vlekkige pigmentatie van de huid kunnen ermee worden behandeld.

Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook vlekkige pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acnelittekens. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast.

Bij Huidinstituut Goodcare word gewerkt met de peelings van Medik8.
Chemische peelings worden gebruikt om de huid opnieuw glad te maken, wat leidt tot een meer jeugdige en stralende teint. Ze kunnen worden gebruikt voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels en de verbetering van het huidweefsel en teint. Ze kunnen ook worden gebruikt om de poriën te deblokkeren en te zuiveren,
waardoor ze nuttig zijn in de anti-acné behandelingen.

De huid die op een veilige en zachte manier tot in de diepte een peeling krijgt, is vele malen beter in staat om zichzelf te herstellen en om de huidverbeterende Medik8 producten optimaal op te nemen.

De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:

  • Vochtarme huid
  • Acne (acne littekens)
  • Ouder wordende huid (fijne lijntjes)
  • Verdikte hoornlaag
  • Ouderdomsvlekken
  • Pigment vlekken
  • Rokershuid