Is een techniek waarbij huidweefsel en/of haarvaatjes worden weggebrand.

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn veel voorkomende kleine, goedaardige bindweefselgezwelletjes die voorkomen in het gelaat, hals, nek, onder de oksels, borsten en liezen. Het is een onschuldige aandoening die gemakkelijk te behandelen is. Door middel van coaguleren worden de fibromen verwijderd.

Couperose of teleangiëctasieën, ook wel voor het gemak tele’s genoemd, zijn chronisch verwijde bloedvaatjes. Ze komen meestal voor op wangen en de neus. Dit kan worden veroorzaakt door thermische invloeden, zoals warmte of kou. Maar het kan ook genetisch bepaald zijn. De vaatwanden zijn dan zwakker doordat de elasticiteit van de bloedvaatjes afneemt. Het bestaat uit vele zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

De Behandeling
De tele’s worden dichtgebrand door middel van een stroomstootje (coaguleren) dat via een naaldje tegen het bloedvaatje wordt gebracht. De behandeling is vrijwel pijnloos. De behandeling is volkomen veilig.